top of page
Foggy Forest_edited_edited_edited.jpg

Skogspsykologen

gren_edited_edited.png

Under denna självutnämnda titel vill jag erbjuda möjligheten att placera psykologin utanför slutna väggar och istället ge oss ut i naturen för en utvidgad upplevelse.

 

Det kan vara att vi har samma samtal, som vi hade kunnat ha stillasittande i ett rum, men istället promenerar i skogen, vilket kan ge det en ny dimension med ett bättre flöde av tankar,  eller att vi sitter intill sjön och låter vattnets lugnande inverkan bidra till en vilsam stämning, minskade intryck som gör det lättare komma åt inre processer.

Mindfulness kan med fördel praktiseras utomhus och skogsbad är en sorts mindfulness där vi uppmärksammar det som omger oss i naturen och låter skogens lugnande inverkan påverka vår kropp som helhet. Möjligheterna är många och vi lägger upp det utefter det som passar dig eller er, om ni kommer i grupp. 

 

Psykologin har allt för länge förpassats till att bedrivas sittandes i rum och ofta i en stadsmiljö. Sällan möts man i det rummet som ändå skänker mest lugn av alla, nämligen naturrummet.

Min mottagning är belägen på en stor och vacker sjötomt med enskilt läge som tillåter dessa aktiviteter utan att bryta sekretessen. Det finns skog runt tomten så att vi enkelt kan finna en passande plats där vi samtalar ostört. Givetvis rekommenderas passande kläder, sittunderlag och en vattenflaska och vid nederbörd och sämre väder, vistas vi inomhus  men med det vackra landskapet runt knuten. 


För egen del är det just det här rummet jag söker mig till när jag behöver komma i balans, då tankarna behöver rensas och därför vill jag inspirera till att förena psykologin med naturupplevelsen.
 

Lite mer om naturens läkande inverkan på vår hälsa kan du läsa om HÄR

Besök gärna mitt instagramkonto med samma namn för inspiration.

  • Instagram
20190508_175244_edited_edited_edited.jpg
bottom of page